Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

От кое месо на животното става най-добрите пържолиОт кое месо на животното става най-добрите пържоли
07 Окт.
2
Когато не просто готвим, а сме влюбени в кулинарията, е редно да знаем някои важни трикове в кухнята. Една от рецептите, които приготвяме най-често и е сред най-предпочитаните на трапезата от гости и семейство, са п...
Колко време се аерира ракията?Колко време се аерира ракията?
06 Окт.
Всеки любител на добрите алкохолни напитки трябва да знае, че за получаването на качествена ракия се изисква аериране. Процесът аериране касае периодът на ферментация на джибрите и не засяга готовия продукт. Аери...
Колко време се вари говеждото месо?Колко време се вари говеждото месо?
06 Окт.
Говеждо месо е добре да присъства на трапезата ви поне веднъж седмично. За правилното приготвяне на говеждо месо е важно да установите възрастта на животното, от което е месото. Тази информация могат да ви дадат още в ма...
Помагат или вредят броколите и карфиола при гастрит?Помагат или вредят броколите и карфиола при гастрит?
06 Окт.
Гастритът е често срещано заболяване. Той се развива вследствие на недохранване, злоупотреба с алкохол и инфекция с Хеликобактер пилори. Стомахът страда от възпалителни процеси и болезнено реагира на храната, причиня...
Как лесно да изстискаме лимон?Как лесно да изстискаме лимон?
05 Окт.
Прясно изцеденият лимонов сок е невероятно полезен, приеман като напитка - разреден и в комбинация с други плодови или зеленчукови сокове. Той е и широко използван в кулинарията и сладкарството. За да оползотвори...
Колко време се вари карфиол на пара?Колко време се вари карфиол на пара?
03 Окт.
Карфиолът е вкусен зеленчук, който често се среща в рецептите, приготвен на пара, както и като гарнитура на някои ястия. Също така приготвянето на карфиола на пара запазва повечето му полезни вещества, така че ...
Как се замразяват картофени кюфтета?Как се замразяват картофени кюфтета?
02 Окт.
Наличието на заготовки в кухнята на всяко домакинство спестява време в натоварените дни, а също така спестява време, когато ни се хапва нещо набързо. Когато приготвяте заготовки и ги замразявате, неминуемо ще пожелает...
Колко време се варят оризовите спагети?Колко време се варят оризовите спагети?
01 Окт.
Китайската кухня е интересна и вече широко практикувана и в българските домакинства. Доста домакини предпочитат да приготвят любимите си китайски ястия вкъщи, като така осигуряват за семейството си първокласна храна със ...
Хитринки, за да бъде сочен стекътХитринки, за да бъде сочен стекът
30 Септ.
Когато искаме да сготвим месо, винаги се стремим то да стане крехко и сочно. Би било жалко, ако сме купили качествен стек, приготвили сме чудесна гарнитура или сос за него, а накрая всичките ни усилия пропаднат, защо...
Как и колко време се вари кокошка?Как и колко време се вари кокошка?
30 Септ.
1
Кой не обича хубава и добре сготвена кокошка. Когато обаче домакините чуят за варене на кокошка, се плашат, защото това е процес, който не се среща често в домакинствата ни. Това обаче не се оказва толкова трудно, колкот...
Колко време се пържат кюфтета?Колко време се пържат кюфтета?
29 Септ.
Всички обичаме кюфтета! Каквито и да бъдат те - картофени кюфтета, от кайма, вегетариански кюфтета - кюфте да е! Приготвят се лесно, и се похапват два пъти по-лесно. И макар направата на кюфтета да не е трудна з...
Колко време се вари целина?Колко време се вари целина?
29 Септ.
Целината е познат зеленчук още от Древността, известен с ползите си. Целината позволява да бъде използвана като подправка, съставка при приготвянето на различни салати, основна съставка на супи и много, много други...
Колко време се вари житото?Колко време се вари житото?
28 Септ.
Житото е една от най-старите познати култури на човечеството и е много полезно при консумация. Житото или още пшеница, може да бъде включено в разнообразното хранене като закуска, обяд или вечеря. При приготвянето ...
Каква е разликата между испанския Хамон и италианското ПрошутоКаква е разликата между испанския Хамон и италианското Прошуто
27 Септ.
Испанският Хамон и италианското Прошуто са месни деликатеси от специално сушени задни свински бутове. В Испания предният бут си има друго име и никога не се бърка с Хамон. Нарича се Палета. На пръв поглед за неопит...
Как и колко време се вари зеления фасул?Как и колко време се вари зеления фасул?
26 Септ.
Зеления фасул е позната храна на всяко домакинство в България, която е също така много вкусна и предпочитана. Зеленият фасул е много богат на калий. Вариантите за неговото приготвяне са много и са разнообразни - чо...
Каква е разликата между бюрек и баница?Каква е разликата между бюрек и баница?
24 Септ.
1
В България са широко разпространени както и баницата, така и бюрекът. Както едното, така и другото са познати като традиционни ястия на всеки българин и почти няма човек, който да не е опитвал и двете. Като вид и...
Как се прави жито за помен?Как се прави жито за помен?
23 Септ.
В живота на почти всяко домакинство идва момент, в който се налага да приготви жито за помен, а в някои случаи има домакини, които го приготвят за удоволствие, понеже се получава вкусна храна, която много хора харесват. ...
Каква е разликата между айвар и лютеница?Каква е разликата между айвар и лютеница?
22 Септ.
Айварът е сръбски специалитет, който се приготвя от червени чушки. В някои рецепти за айвар се използват и печени патладжани. Но при авайра не се използват червени домати или доматено пюре. Популярен е много и в ...
Как се вари карфиол?Как се вари карфиол?
22 Септ.
За родина на карфиола се смята Мала Азия. Този вкусен зеленчук пристига в Европа едва през XVIII век. Карфиолът има богат минерален и витаминен състав, който далеч превъзхожда този на бялото зеле. Освен това има по-неж...
Защо побелява суровата туршия?Защо побелява суровата туршия?
22 Септ.
Да се слага всяка година сурова туршия е не само кулинарна традиция, но и неразделна част от бита на българина. Има и основателна причина за това. Зеленчуците, консервирани чрез потопяване в солен разтвор, като традици...
Колко време се вари копривата?Колко време се вари копривата?
21 Септ.
Копривата е растение, което е богато на много микроелементи, желязо и минерали. Известен хранителен продукт в България, с който се приготвят множество ястия като супи, баници, гарнитури, а също така и плънки. Ва...
Как да си изсушим круши?Как да си изсушим круши?
21 Септ.
Сушените плодове са безценен източник на витамини и минерали, и не на последно място на фибри, затова може да чуете много диетолози да ги препоръчват. Това обаче важи с пълна сила основно за домашно приготвен...
Как да направя зимнина от чушки сиврияКак да направя зимнина от чушки сиврия
21 Септ.
Пресните плодове и зеленчуци вече почти целогодишно могат да се намерят в търговската мрежа, затова и много от по-младите домакини не намират за нужно да слагат зимнина. Но онези, които поне веднъж през живота си са ...
Как се почистват пилешки дробчета?Как се почистват пилешки дробчета?
18 Септ.
Пилешките дробчета се приготвят лесно и бързо и са подходящ вариант в дните, когато нямате достатъчно време, бързате или просто сте закъсняли от работа. Пилешките дробчета се предлагат на пазара в различни количеств...
Как се мариноват пуешки гърдиКак се мариноват пуешки гърди
17 Септ.
Пуешките гърди са много сочно и вкусно месо, което лесно се приготвя, понеже е крехко. Ако разбира се рецептата, която сме избрали за трапезата си днес включва пуешки гърди и печене, месото е добре да бъде мариновано. ...