Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодите за какво са полезни?Мъничко, червеничко, царя от пътя отбива - що е то? Всички сте чували тази гатанка и знаете, че отговорът на тази загадка е ягода. Този плод се отличава със свеж вкус, сочност, изключителен аромат и вкус, който пленява, ...
09 Май
Как се правят бухти?Бухтите са любима закуска на малки и големи. Освен това се правят много лесно и бързо.
Идеалната семейна закуска изисква всеки от нас, който обича да се вихри в кухнята, да знае как правилно се приготвят бухтички.
...
08 Май
Какво е хранителна мая?Хранителната мая представлява хранителна добавка. Този вид мая не е животински продукт, затова е предпочитана и често употребявана от вегани и вегетарианци.
Тя се произвежда от дрожди. Дрождите са едноклетъчни о...
08 Май
Как се прави веган мляко?За приготвянето на веган мляко най-важното е да се запасите не само със сурови ядки и семена с добро качество, но и с мощен блендер. С него можете да смелите дори твърди ядки, като месо от кокос или орехи, без проблеми и...
08 Май
Как се прави грис халва?Грис халва е десерт, към които не може да останеш равнодушен. Няма как да не го обожаваш. Освен, че е много полезен, приготвянето му ще ви отнеме не повече от половин час.
Необходими продукти за приготвяне на грис х...
08 Май
Как да съхраняваме листа от лапад?Едно от първите зелени растения, които се появяват с настъпването на пролетта, е лападът. Лападът е първи братовчед на киселеца, но има свеж и наситен вкус без киселата жилка. При термична обработка лападът не промен...
08 Май
Как да си направим чеснов зехтин?Ароматният чеснов зехтин е едно чудесно допълнение към всяка свежа салата или печено месо. И хубавото на този чеснов зехтин е, че се приготвя много лесно в домашни условия.
За да приготвите чеснов зехтин ви трябва ...
08 Май
Как се чисти лапад?С идването на пролетта излизат и първите листенца на лапада. Той е вкусен и полезен, на село го има във всяка градина и всеки двор.
Лападът съдържа желязо, витамини и затова се препоръчва при анемии. Може да се готв...
07 Май
Kак да си направим чай от коприва?Копривата е многогодишно растение, познато от древността. Тя е доказано едно от най-полезните природни дарове на пролетта. Богата е на минерали, витамини и фибри. Съдържа големи количества желязо, също така витамин С, ...
07 Май
Как се прави тутманик?Тутманикът е традиционно и много обичано българско ястие. Той представлява замесена от тесто питка, в която има сирене.
Има много други рецепти за тутманик, като например тутманик с кайма, сладък тутманик, но...
06 Май
Вредна ли е комбинацията сьомга с прясно мляко?Комбинацията сьомга с прясно мляко създава асоциация за риба с мляко, която е вредна заради комбинирането на две храни, които са богати на протеини.
Именно поради високото съдържание на протеини във всяка от тях е ...
06 Май
Как се прави домашен млечен шоколад?Трудно би било да се намери някой, който никога не е вкусвал млечен шоколад. Приет е като враг на всяка диета, но като че ли няма жена, която да може да се откаже напълно от него.
Любимият шоколад има много полезни...
04 Май
1
Как се правят милинки?Милинките представляват пухкава и ароматна тестена закуска. Те са традиционни за Източна България.
Може да срещнете рецептата за милинки в различни варианти, като например по милинки по ямболски, сливенски мил...
04 Май
Как се вари кафе в джезве?При варенето на кафе оптималното съотношение е 1:10 (за 1 част смляно кафе до 10 части вода), тоест 10 г кафе ще са необходими за 100 г вода. И все пак нещата могат да варират според вашите предпочитания - някой обича ка...
04 Май
Какво съдържа царевицата?През вековете много нации са обожествявали царевицата. На първо място, това се отнася до инките - древните племена, които я считали за свещена храна. Пионерът на Америка Христофор Колумб бил толкова заинтересован от ми...
03 Май
Как се вари бамя?Бамята е здравословен и нискокалоричен зеленчук, който често се използва и в българската кухня.
Продуктът е популярен също така и в различни карибски, креолски, индийски и южни ястия. Има много начини за приготвян...
02 Май
1
Разрешен ли е медът по време на пости?Отговаряме на въпрос, който често тревожи онези, които са започнали да постят.
Много от хората, които са решили да се придържат към постното меню преди някои от най-големите църковни празници, все още не са сигурн...
01 Май
Как да подобря вкуса на кафето?Всеки път, подарявайки си приятни минути с чаша от любимата ви ароматна напитка, ние дори не мислим как можем да подобрим удоволствието, което получаваме.
Повечето хора традиционно добавят само захар към чаша кафе...
30 Април
Как да си направим овесено мляко?Представяме ви рецепта за вкусна и евтина напитка, особено подходяща за тези, които са отказали животинската храна, не понасят лактоза или просто искат да внесат разнообразие в менюто си.
Какво ви трябва, за да си п...
29 Април
Какво е цвик?Цвик - това е естествен млечен серум. Представлява един от основните протеини в млякото. Той съдържа млечни протеини, млечна зхар и минерални соли.
Цвикът е известен и като суроватка.
Цвикът представлява полупро...
28 Април
Как да изсушим листа от коприваПовечето от нас смятат копривата за плевел и по всякакъв възможен начин избягват контакт с нея. Причината за това са най-вече листата на растението, които ужилват болезнено.
Не пренебрегвайте копривата - това мно...
27 Април
Как се дърпат кори за баницаЕдна от любимите закуски е баницата. За приготвянето на вкусна дърпана баница са необходими продукти, които могат да се намерят във всеки хладилник, приготвя се бързо и не изисква особени готварски умения.
Пакет гот...
26 Април
Трябва ли да белим райската ябълка?Райската ябълка е вкусен и здравословен плод с огромно количество витамини, в частност йод.
Съставът на този ароматна райска ябълка включва следните полезни вещества: магнезий, калий, желязо в големи количества, п...
26 Април
Как се правят мекици?Мекиците винаги са били любима закуска, но въпреки старанието да направим вкусни мекици, често не се получава това, което сме си представяли.
Мекиците обикновено стават или твърди, или прекалено дебели. Всъщност ...
25 Април
Опасна ли е комбинацията от яйца и риба?Много е важно да комбинираме правилно храните в едно ядене, за да може напълно да се усвоят полезните им съставки.
По празниците българите обичат на трапезата да има от всичко и по много. Често забравяме, че комбина...
24 Април