През хубавото време, особено през летните месеци, се готви навън. Готвенето навън е много по-приятно.
Какво по-хубаво от едни кюфтетата на скара, приготвени в лятната градина, които могат да се сервират с различни сосове (барбекю сос или тако сос) и подправки. Страхотни са гарнирани със зеленчуци на грил и богати свежи салати.
Когато се приготвят кюфтета на скара, има няколко съвета, които е добре да се спазват, за да са винаги перфектно сготвени:
Скарата трябва да е напръскана и намазана със спрей за готвене, мас и други. Не искаме кюфтетата да залепват на скарата, нали?
Каймата се омесва добре, но не се прекалява с месенето.
Кюфтетата се охлаждат поне за 15 минути преди готвене, така че вкусовете да се смесят и да не се разпадат при готвене.
Ако се ползват дървени шишчета се накисват във вода, преди да се използват на скарата. Това ще им попречи да изгорят.
Най-вкусни са кюфтетата приготвени от 80% смляно говеждо месо и 20% смляно свинско месо, така че да са сочни. Не се използва по-постно месо, защото кюфтетата са склонни да станат прекалено сухи, ако нямат достатъчно мазнини в тях.
Кюфтетата приготвени на скара са много вкусни. Следвайте тези наши съвети и ще видите, че кюфтетата няма да залепват за скарата.
Ако обичаш кюфтета, опитай непременно и кюфтенцата с доматен сос и ароматни подправки.
Виж кои са най-добрите гарнитури за кюфтета, как се правят кюфтета по цариградски и кои подправки вървят с кюфтета.