За да приготвите свински крачета са ви нужни няколко зеленчука, като моркови, чесън, дафинов лист и добре подбрани свински продукти. Ето как можете да приготвите свински крачета в тенджера под налягане:
Почистете добре свинските крачета, ако е нужно, допълнително изгорете косъмчета с горелка. Измийте ги обилно с вода.
За по-интензивен вкус можете леко да запечете крачетата на сух тиган или във фурна.
Поставете свинските крачета в тенджерата. Добавете нарязания лук, чесъна, морковите, дафиновите листа, черния пипер, солта и червения пипер.
Налейте вода, докато крачетата са напълно покрити.
Затворете тенджерата под налягане и я сложете на силен огън, докато започне да изпуска пара.
Намалете котлона до умерен огън и оставете да се готви за 40–50 минути (в зависимост от размера на крачетата и модела на тенджерата).
Освободете налягането, следвайки инструкциите на тенджерата.
Проверете дали месото е достатъчно крехко – трябва лесно да се отделя от костите.
Сервирайте свинските крачета с гарнитура от картофено пюре, кисело зеле или пресен хляб.
Можете да използвате бульона като основа за сос или супа.
Ако желаете пикантен вкус, добавете люта чушка или малко червен пипер. За по-богат аромат, добавете мащерка, целина или магданоз. Приятен апетит!
Ако обичате свински крачета, опитайте непременно нашите рецепти със свински крачета или си направите една класическа пача чорба.