Edin.bg»Съвети»Колко и каква сол се слага на киселото зеле?

Колко и каква сол се слага на киселото зеле?

Колко и каква сол се слага на киселото зеле?

Любимото кисело зеле е деликатесен продукт, който се получава по пътя на естествената ферментация. Така се появява изключително здравословен продукт, който съдържа в себе си антиоксиданти и ферменти.

Благодарение на естествената ферментация можем да си направим сами у дома кисело зеле.

За да се получи желания резултат, е необходимо да протече правилен процес, който зависи от солевия баланс в киселото зеле.

За да имаме качествен продукт, в най-добре да използваме морска сол за киселото зеле.

Морската сол, освен натриев хлорид, съдържа и други елементи, които оказват важна роля в процеса на получаване на кисело зеле.

Следващата важна стъпка е да се вложи правилното количество сол на киселото зеле. Най-добри резултати се получават при 40 грама вложена сол на всеки литър вода, който добавяме в киселото зеле.

Например, ако са ни нужни 10 литра вода, за да покрием зелето, ще добавим 400 грама морска сол на киселото зеле.

Тази универсална солена концентрация позволява правилно развитие на микроорганизмите, които ще превърнат зеленцата в кисело зеле. Добре е солената вода да се разбърква всеки ден по време на етапа на бурна ферментация. Спазвайки тези малки съвети, ще получите невероятни резултати.

Вижте също кога ферментира зелето и какви подправки се слагат в киселото зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати