Начин на приготвяне
Почистете добре пилето и го разрежете по гърба.
Отлепете кожата му, така че да можете да го овкусите с подправки и под нея - внимавайте да не се скъса.
Сложете в голяма тавичка хартия за печене и отгоре изсипете морската сол.
Настържете лимоновата кора и я сложете заедно с розмарина при морската сол.
Намажете пилето с подправките и отгоре, и под кожата. Не слагайте сол, защото то достатъчно ще си поеме от морската сол по време на печенето.
Полейте пилето с прясно изцеден лимонов сок и сложете резени под бутчетата и крилцата.
Намажете го отгоре със зехтин, а под кожата сложете парчета масло.
Покрийте го с алуминиево фолио и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 1 час и 30 минути.
Махнете алуминиевото фолио малко преди да извадите печеното пиле на фурна, за да получи златиста кожичка.
Печено пиле върху сол на фурна е много сочно и ароматно.
Добър апетит!