Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли бут на тиган

Пилешки пържоли бут на тиган

Пилешки пържоли бут на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
190 мин.
Порции
2
"Сочни и крехки пилешки пържоли от бут, приготвим с много желание... и един тиган"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. с кожата (от бут)
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли и ги сложете в пластмасова купа с капак.

Сложете сол, черния пипер, зехтина и соевия сос. Разбъркайте и оставете в хладилника за няколко часа.

В тиган с незалепващо дъно сложете 1 с.л. зехтин и изчакайте да загрее. Намалете котлона на средна степен.

Сложете пържолите и печете от двете страни до готовност. Извадете и сервирайте.

Пилешките пържоли бут на тиган са много вкусни и лесни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: