Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди в гъбен сос

Пилешки гърди в гъбен сос

ЕленаЕлена
Новак
476
Пилешки гърди в гъбен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилешко в гъбен сос - рецепта за ценилите и са гладници"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 700 г печурки
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • олио
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • копър - за поръсване
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на едро и го овкусете с подправките от всички страни.

Запържете го в голям тиган със сгорещена мазнина и го извадете след това.

В същия тиган запържете нарязаните на едро печурки.

След няколко минути към тях добавете нарязания на ситно чесън, сушения копър и индийското орехче. След около 5 минути ги извадете.

Отново в същия тиган сипете малко зехтин и масло, сипете 1 с.л. брашно и разбъркайте сместа.

Сипете предварително разтворения пилешки бульон.

Добавете пилешкото и гъбите в соса, сипете виното и оставете пилешкото с гъби да къкри за около 10 минути.

Поръсете го при готовност с пресен копър.

Пилешките гърди в гъбен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: