Начин на приготвяне
Първо натрийте със сол и пипер пилешкото. Залейте го с около 50 мл вино и сложете да се маринова в хладилник за 30-тина минути.
След това го прехвърлете в предварително намазнена тава и покрийте с фолио, изпечете в умерено загрята фурна.
Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Загрейте в тиган масло и задушете гъбите. Щом омекнат, налейте 50 мл вино, разбъркайте и постепенно добавете и сметаната.
Щом сметановият сос заври, добавете топеното сирене, подправки на вкус и размитото с малко топла вода брашно. Изчакайте да се сгъсти и махнете от огъня.
Махнете фолиото от печените пържоли и сипете отгоре гъбения сос. Запечете за 5-10 минути.
Поднесете пържолките топли, поръсени с пресен магданоз.
Крехкото пилешко с гъбен сос е готово.