Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехко пилешко с гъбен сос

Крехко пилешко с гъбен сос

Fat BertaFat Berta
Новак
29150
Крехко пилешко с гъбен сос
Снимка: DeliciousCooks
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Никога не е излишно едно гъбено сосче към пилешкото месце"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 4 броя пържоли
  • бяло вино - 100 мл
  • гъби - 200 г
  • сметана - 200 мл течна
  • сирене - 100 г топено
  • брашно - 1 с.л
  • вода - 150 мл топла
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо натрийте със сол и пипер пилешкото. Залейте го с около 50 мл вино и сложете да се маринова в хладилник за 30-тина минути.

След това го прехвърлете в предварително намазнена тава и покрийте с фолио, изпечете в умерено загрята фурна.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Загрейте в тиган масло и задушете гъбите. Щом омекнат, налейте 50 мл вино, разбъркайте и постепенно добавете и сметаната.

Щом сметановият сос заври, добавете топеното сирене, подправки на вкус и размитото с малко топла вода брашно. Изчакайте да се сгъсти и махнете от огъня.

Махнете фолиото от печените пържоли и сипете отгоре гъбения сос. Запечете за 5-10 минути.

Поднесете пържолките топли, поръсени с пресен магданоз.

Крехкото пилешко с гъбен сос е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: