Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета в доматено-гъбен сос

Кюфтета в доматено-гъбен сос

Кюфтета в доматено-гъбен сос
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Обогатихме кюфтетата в доматен сос като към него добавихме и гъби"

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама
  • универсална подправка - 1 ч.л. (за кайма)
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • за соса
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 буркан (около 500 г)
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сланина - 50 г (шарена)
  • червено вино - 50 мл
  • гъби - 250 грама (от консерва)
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата заедно с чубрицата, наситнения лук и универсалната подправка. Оставете да се овкуси за кратко, след което оформете 10 кюфтета. Изпечете ги на загрят грил тиган или скара.

Следва приготвянето на соса. Загрейте малко олио и запържете нарязаните лук, сланина и чесън.

Когато поомекнат, добавете едро нарязаните гъби. Овкусете с подправките и сипете червеното вино.

Гответе до изпаряване на течността. Прибавете пасираните домати с щипка захар и дафиновия лист.

Наредете кюфтетата в доматения сос. Похлупете и гответе на тих огън до готовност.

Накрая поръсете с наситнен магданоз или пресен лук.

Кюфтетата в доматено-гъбен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: