Начин на приготвяне
Омесете каймата заедно с чубрицата, наситнения лук и универсалната подправка. Оставете да се овкуси за кратко, след което оформете 10 кюфтета. Изпечете ги на загрят грил тиган или скара.
Следва приготвянето на соса. Загрейте малко олио и запържете нарязаните лук, сланина и чесън.
Когато поомекнат, добавете едро нарязаните гъби. Овкусете с подправките и сипете червеното вино.
Гответе до изпаряване на течността. Прибавете пасираните домати с щипка захар и дафиновия лист.
Наредете кюфтетата в доматения сос. Похлупете и гответе на тих огън до готовност.
Накрая поръсете с наситнен магданоз или пресен лук.
Кюфтетата в доматено-гъбен сос са много вкусни.