Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шишчета»Шишчета от сърчица с гъбен сос

Шишчета от сърчица с гъбен сос

Шишчета от сърчица с гъбен сос
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилешки шишчета със сърца и гъбен сос - неустоимо вкусни"

Необходими продукти

  • гъби - 250 - 350 грама
  • пилешки сърца - 500 грама
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • сол
  • за соса
  • гъби - 150 грама
  • бекон - 150 грама
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 20 грама
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете много добре сърчицата.

Лука и гъбите нарежете на еднакви парчета.

Нанижете на шишчета, като редувате сърчице, лук и гъбка.

Изпечете ги на загрят грил тиган или скара.

Пригответе соса. За целта разтопете маслото и задушете в него гъбите и бекона. Добавете брашното и разбъркайте, сипете вода до получаване на желаната гъстота. Гответе няколко минути, овкусет със сол и пипер.

Полейте шишчетата с гъбения сос и ги сервирайте.

Шишчетата от сърчица с гъбен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: