Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бабек»Вкусен селски бахур

Вкусен селски бахур

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Ето как се приготвя домашен селски бахур - ще се справите ли?"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 грама (по - мазно)
  • свински черва - за пълнене
  • свински бял дроб - 1 бр.
  • свински далак - 1 бр.
  • свинско сърце - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • праз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер
  • бахар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинското месо със сърцето и далака. Запазете бульона, като го прецедите.

Отцедете ги и ги смелете на машинка за мелене на кайма, като използвате най-едрата приставка.

Наситнете праза. Сипете ги в дълбок тиган с чашка вода. Добавете ориза и задушавайте продуктите до полуомекване.

Смесете оризовата смес заедно със смляното месо. Овксуете с посочените подправки на вкус.

Измийте добре свинските черва. С помощта на специалната приставка на машинката за месо напълнете червата.

Завържете краищата на бахура. Надупчете леко всеки бабек с игла.

Сварете за кратко в бульона.

Вкусният селски бахур е готов.

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: