Начин на приготвяне
Почистете и нарежете зеленчуците.
Всички меса запечатайте на тиган с малко мазнина от всяка страна.
Извадете ги, нарежете ги на парчета и ги сложете в глинен гювеч заедно с мазнинката.
Нарежете лука, чесъна и целината на ситно и ги задушете в дълбок тиган с олио.
След това добавете моркова, доматите, малко сол и захар.
Накрая прибавете нарязания на ситно магданоз и гъбите. Разбъркайте за кратко.
Изсипете всички зеленчуци при месото и добавете нарязаните на едро картофи.
Овкусете добре с подправките и сложете свинската мас.
Налейте бульона и виното, разбъркайте добре вкусния гювеч, затворете го и го сложете да се пече на около 160 °C за около 3 часа.
Оставете готовия богат селски гювеч за около 1 час в изключена фурна със затворен капак.
Насладете му се!