Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Богат селски гювеч с джоланче

Богат селски гювеч с джоланче

ГеновеваГеновева
Новак
171k
Богат селски гювеч с джоланче
Снимка: Геновева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Със зелен боб и джолан такъв гювеч можете да си спретнете, че дълго ще си спомняте за него"

Необходими продукти

  • зелен боб - 300 грама
  • свински джолан - около 1 кг (преден с кожа)
  • картофи - 1200 грама
  • лук - 2 глави
  • гювеч - 1 буркан (800 грама)
  • чушки - 8 броя
  • вегета - 2 с.л.
  • олио
  • соев сос
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинския джолан с черен и червен пипер, сол, олио и соевия сос. Добре втрийте подправките и покрийте съда. Приберете в хладилник за една нощ.

На следващия ден нарежете на едро зеленчуците и ги овксуете с вегетата, олиото, червения пипер и малко сол.

Сложете овкусения джолан в дълбока тава. Около него разпределете зеленчуците и сипете буркана с гювеча. Разбъркайте и сипете вода, която трябва да покрива джолана. Похлупете.

Загрейте фурната на 150 градуса и пъхнете вътре тавата. Гответе поне 2 часа, след което махнете капака и печете още, като от време на време обръщате джолана.

Печеното свинско е готово, когато месото започне да се отделя от кокала.

Богатият селски гювеч с джоланче е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: