Начин на приготвяне
Овкусете свинския джолан с черен и червен пипер, сол, олио и соевия сос. Добре втрийте подправките и покрийте съда. Приберете в хладилник за една нощ.
На следващия ден нарежете на едро зеленчуците и ги овксуете с вегетата, олиото, червения пипер и малко сол.
Сложете овкусения джолан в дълбока тава. Около него разпределете зеленчуците и сипете буркана с гювеча. Разбъркайте и сипете вода, която трябва да покрива джолана. Похлупете.
Загрейте фурната на 150 градуса и пъхнете вътре тавата. Гответе поне 2 часа, след което махнете капака и печете още, като от време на време обръщате джолана.
Печеното свинско е готово, когато месото започне да се отделя от кокала.
Богатият селски гювеч с джоланче е много вкусен.