Начин на приготвяне
Овкусете свинските ребърца в подправките, малко зехтин, рома и соевия сос. Сложете ги в подходящ съд, завийте с фолио и поставете в хладилник за 4 часа или цяла нощ.
Намазнете тавата, в която ще ги печете. Сложете в нея нарязаните на филийки домати и лук, а главата чесън, обелена, сложете в средата.
Сипете сока от ананас и портокал при зеленчуците. Отгоре поставете и ребрата, поръсете с малко зехтин.
Смесете продуктите за намазване и с помощта на четка намазнете ребрата. Печете ги за 90 мин. на 170 градуса. През половин час обръщайте свинското, за да се опече от всички страни.
Когато печеното свинско е готово, извадете зеленчуците и течността ако има, пасирайте до консистенция на сос. Може и да ги оставите така.
Поднесете глазираните ребърца по американски в компанията на соса и/или друга гарнитура по избор.