Начин на приготвяне
Обелете, почистете и смелете лука и чесъна в блендер. Сипете олио в тенджера и ги задушете за три минути. Добавете сос Уорчестър, горчицата, меда, оцета и разбъркайте за още 5 минути на котлона.
Нишестето разтворете във водата, добавете я в тенджерата заедно с кетчупа. Разбъркайте. Когато барбекю соса заври, намалете степента на котлона и гответе още 15 мин.
После махнете от котлона и оставете да изстине. Ако искате, смелете в блендера, за да се получи перфектно гладък сос.
Добавете черния пипер, лука на прах, чесън, кафявата захар и солта. Намажете свинските ребра с него.
Изпечете ребърцата за грил с капак за 45 мин. до час от всички страни.
Махнете капака и печете крехките и сочни ребърца по американски още 15 мин.