Начин на приготвяне
Ребрата се почистват и се овкусяват с лимоновия сок от всяка страна. Оставят се за 10-15 минути.
В купа се смесват всички сухи подправки. Върху ребрата се правят разрези, след което се натриват хубаво с подправките.
Слагат се в тава, в която се сипва 300 мл вода, покриват се с фолио и се пекат във фурна на 2 градуса за 2 часа и половина.
Малко преди свинските ребърца да бъдат готови, се прави и сосът към тях. В купа или малка тенджера се слагат и разбъркват добре съставките за него. Съдът се слага на котлона да заври.
След като това се случи, температурата се намалява, сосът за месото се бърка около половин час и се внимава да не загори. Когато се сгъсти се прецежда и се сипва върху ребрата.
Те се запичат още 10-15 мин. Ребърцата по тексаски на фурна се поднасят с гарнитура по избор - картофено пюре, свежа салата или друга.
Забележка: В оригиналната рецепта ребърцата се пекат 4 часа на барбекю с капак, обвити в фолио или във фурна на 120 градуса. Ако имате време, може да опитате и този начин за приготвянето им. Вкусът от барбекюто е невероятен.