Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Ребърца в цитрусова марината на фурна

Ребърца в цитрусова марината на фурна

Ребърца в цитрусова марината на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ето с тази марината ребърцата ви ще станат наистина много вкусни"

Необходими продукти

  • портокали - 2 броя
  • чесън - 3/4 скилидки
  • свински ребра - 500 грама
  • джинджифил - 1/4 ч.л. (настърган)
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за свинското.

Смесете меда с отцедения портокалов сок. Разбъркайте и мариновайте ребрата за около час в хладилника.

Сипете малко мазнината в тавата за печене и наредете ребрата. Залейте ги с останалата марината.

Овкусете с пресованите чесън и джинджифил, поръсете с черен пипер и сол.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете ребрата до готовност.

Ребърцата в цитрусова марината на фурна са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: