Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с цитрусова марината на скара

Вратни пържоли с цитрусова марината на скара

Вратни пържоли с цитрусова марината на скара
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пържолки на скара с дъх на цитруси - вижте защо и как"

Необходими продукти

  • портокалов сок - 50 мл
  • червено вино - 50 мл
  • свински вратни пържоли - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги оставете да се отцедят от водата.

За маринатата смесете в голяма тава червеното вино, зехтина, портокаловия сок, зеленчуковата подправката и черния пипер.

Сложете отцедените пържоли в маринатата и ги оставете да престоят в нея за около два часа.

Загрейте скарата, намажете я с мазнина и сложете свинските пържоли да се печат и от двете страни до готовност.

Вратните пържоли с цитрусова марината на скара са много вкусни.

Поднесете ги със свежа салата и им се насладете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: