Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли с лук на скара

Свински вратни пържоли с лук на скара

ЧародейкатаЧародейката
Новак
281923
Свински вратни пържоли с лук на скара
Снимка: Чародейката
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Летни вечери, скара, пържолки и добра компания - какво повече му е нужно на човек?!"

Необходими продукти

  • лук - 3 глави
  • свински пържоли - 6 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чушки - 5 бр. червени и зелени
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на филийки. Измийте и подсушете свинските пържоли. Овкусете с черен пипер и сол. Сложете ги в съд в капак, а между тях поръсете лука и чесъна.

Намажете с олио и затворете съда. Оставете свинското да се маринова за 120 минути или за цяла нощ.

Изпечете лука и чесъна на скара преди пържолите. Те са след тях. Щом месото е изпечено, го подредете върху чесъна и лука.

Изпечете чушките цели и ги сложете при печените свински пържоли.

Сервирайте свинските вратни пържоли с лук на скара в компанията на чаша бяло вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: