Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени вратни пържоли с лук

Печени вратни пържоли с лук

Печени вратни пържоли с лук
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Невероятно апетитни печени вратни пържоли, поднесени с лук за допълнителен аромат и вкус"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 10 - 12 бр. вратни
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • лук - 3 - 4 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете виното с олиото, соевия сос и всички подправки (без солта, тя се добавя около 15 минути преди печене).

Леко изтънете свинските пържоли и ги подредете в подходяща тава. Залейте с приготвената марината, покрийте с фолио и оставете да усвоят подправките за няколко часа в хладилник.

Лука нарежете на кръгове. Загрейте грил и изпечете пържолите заедно с лука. Поставете готовите пържоли в тенджера с капак - така ще останат сочни и топли до сервиране.

Поднесете ги в плато, покрити с печения лук и в компанията на хрупкави пържени картофи.

Печените вратни пържоли с лук са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: