Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с картофи в йенска тавичка

Вратни пържоли с картофи в йенска тавичка

Вратни пържоли с картофи в йенска тавичка
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2
"Тази толкова традиционна комбинация от свинско и картофи може да направи всеки завършек на деня още по-хубав"

Необходими продукти

  • вратни пържоли - 2 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л. равна
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скил.
  • черен пипер
  • чубрица
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • картофи - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки и подправки се смесват в купа и се объркват да се разтопи медът.

Овалват се пържолите и се оставят в хладилник за 1 час да се овкусят.

През това време се обелват картофите. Поставят се в йенската тава и върху тях се поставят вратните пържоли.

Изсипва се маринатата отгоре и се обърква, да се овкусят и картофите.

Налива се вода до половината на тавичката и се пекат вратните пържоли с картофи в йенска тавичка на 250°C около 1 час и половина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: