Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли с гъби

Свински вратни пържоли с гъби

Fat BertaFat Berta
Новак
29150
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ако ще готвите свинско, нека е по тази рецепта"

Необходими продукти

  • гъби - 400 г печурки
  • картофено пюре - 1 с.л. сухо, за соса
  • свински пържоли - 4 бр. от врат
  • лимони - 1 бр. сока
  • черен пипер
  • олио - 60 мл
  • сол
  • вода - 1/2 ч..ч
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред леко начукайте свинските вратни пържоли. Овкусете със сока от лимон и черен пипер. Сипете малко вино и оставете за два часа.

Сложете пържолите в намазнена тава, добавете отгоре гъбите, сипете бялото вино и водата, овкусете с черен пипер и сол.

Завийте с алуминиево фолио и печете свинското с гъби за 2 часа на умерена фурна. Сгъстете соса с картофеното пюре.

Поднесете свинските вратни пържоли с гъби.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: