Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Свински уши и крака в тенджера под налягане

Свински уши и крака в тенджера под налягане

редакция:
Свински уши и крака в тенджера под налягане
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Ценителите на вкусотиите ще се зарадват на тази рецепта със свински уши и крака."

Необходими продукти

  • чесън - 15 скилидки
  • свински крачета - 2 бр.
  • винен оцет - 3 с.л.
  • свински уши - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 20 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свинските уши и крачета. Сложете ги в тенджера под налягане със сол и залейте с вода да ги покрие.

Добавете черния пипер и варете два часа. Може да се наложи да доварите още половин час, ако не са готови.

Счукайте чесъна и добавете 1/2 ч.л. сол към него. Смесете с оцета и няколко лъжици от бульона. Това е сместа за топене на вкусното мезе.

Може да си хапнете от свинските уши и крака в тенджера под налягане.

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Точно 1 час и се разпадат крачетата, в тенжерата под налягане
16.12.2024 20:19
2
1
Анонимен
Анонимен
Kакви 2 часа в тенджера под налягане? На каша ли ще ги правиш :)
Макс 30 минути.
03.03.2023 11:04
4
1
Анонимен
Анонимен
Любимо мие
31.01.2023 19:05
1