Начин на приготвяне
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Нарежете на кубчета омекналото масло и го сипете в дълбока купа. Добавете вътре 2 чаши захар и започнете да разбивате с миксер. Бийте продължително, за да се стопи хубаво захарта.
Прибавете към сместа пресятото какао и ванилията, както и жълтъците - един по един. След всеки жълтък разбивайте хубаво.
Отделете от сместа 2/3 - за крема между блатовете.
Към останалата 1/3 част прибавете смлените орехи, като вече бъркате с шпатула.
Разбийте белтъците на пяна (не твърд сняг). Сипете към тях останалата захар и когато се хомогенизират може да ги добавите към ореховата смес. Бъркайте леко с лъжица, за се запази въздухът. Разпределете сместа по равно в три купички.
Сложете хартия за печене във форма с падащо дъно (24 см). Намазнете хартия и изсипете сместа от първата купичка, разпределете добре.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете за около 12-15 минути. Така процедирайте с всички блатове, като внимавате да не ги препечете.
Сложете първия блат във форма и го намажете хубаво с крем. Редувайте блатове и крем, като върху третия блат изсипете ганаша от загрятата сметана с разтопения в нея шоколад и ликьора.
Оформете шоколадовата торта и я поръсете с орехи или шамфъстък.
Домашната торта Гараш с коняк и какао е готова.