Начин на приготвяне
В суха купа разбийте белтъците със захарта до получаване на пухкав крем.
Добавете размитата в оцет сода и брашното, разбъркайте с помощта на шпатула. Накрая сипете и фино смлените орехи.
Пригответе форма за печене с диаметър 20 см и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете блата до готовност - около 30 минути. Охладете и го разделете на 2-3 части с помощта на конец.
За крема разбийте жълтъците с ванилията и пудрата захар. Сипете млякото и сложете на умерен огън, за да се сгъсти. Не спирайте да бъркате.
Добавете черния шоколад и разбъркайте до разтопяването му. Охладете леко шоколадовия крем и пуснете в него маслото. Разбийте с миксер, за да стане по-пухкав.
Пристъпете към сглобяването на шоколадовата торта. Редувайте блат и крем, като накрая завършите с крем и поръсете с орехи.
Празничната шоколадова торта Гараш е готова.