Начин на приготвяне
Първо пригответе блата. Смесете в купа захарта с брашното и смлените орехи.
Отделно разбийте белтъците и ги добавете към сухите съставки. Накрая сипете размекнатото масло и разбъркайте.
Разделете получената смес на 3.
Застелете тави с хартия за печене и изпечете блатовете до готовност в предварително загрята на 250 градуса фурна. Ако се надуят при печене, трябва да ги набодете на няколко места с вилица.
За крема смесете водата със захарта и какаото, загрейте на слаб огън. Бъркайте 5-10 минути.
Разбийте маслото с пудрата захар, а жълтъците добавете един по един към охладения крем. Бъркайте с миксер непрекъснато.
Сиропирайте блатовете с уиски и сглобете шоколадовата торта, като редувате блатове и крема. Накрая поръсете със смлени орехи.
Вкусната торта Гараш с какаов крем е готова.
Опитайте непременно и оригиналната торта Гараш от 1885 година.