Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Бишкотена торта с маслен крем и крокан

Бишкотена торта с маслен крем и крокан

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • бишкоти - 300 г
  • масло - 250 г краве
  • яйца - 4 жълтъка
  • мляко - ½ ч.ч. прясно
  • сметана - 100 г
  • какао - 2 с.л.
  • крокан - 100 г
  • ром - ½ к.ч. + 1 ч.ч.
  • захар - на вкус, кристална
  • захар - 1, .5 ч.ч. пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бишкотите на кубчета, поръсете ги с прясното мляко и ½ к.ч. ром и ги оставете в хладилника около час.

Пригответе крем от маслото, пудрата захар, жълтъците, какаото и 1 ч.ч. ром.

Смесете охладената бишкотена смес с крема, прехвърлете я в подвижна форма за торта и я оставете в хладилника за една нощ.

Украсете готовата бишкотена торта с разбитата с кристалната захар сметана и поръсете със счукания крокан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: