Начин на приготвяне
Пригответе форма за торта с подвижен борд. На дъното сложете хартия за печене.
Смесете заедно сметаната с пудрата захар, маскарпонето и киселото мляко, разбъркайте с шпатула.
Накиснете желатина с три лъжици вода и остаете да набъбне. Разтопете го на водна баня и го сипете в сметановия крем, разбъркайте хубаво.
Отделете част от боровинките и ягодите за украса на бишкотената торта. Останалите нарежете на парчета и прибавете в крема за тортата.
Потопете за кратко бишкотите в млякото и ги наредете по дъното и стените на формата. Сипете половината крем и наредете още един ред бишкоти. Сипете останалия крем и загладете хубаво.
Приберете тортата в хладилник за няколко часа.
След това внимателно махнете борда и украсете с плодовете и свежата мента.
Лесната бишкотена торта за празник е готова!