Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Бишкотена торта с компот от праскови

Бишкотена торта с компот от праскови

Бишкотена торта с компот от праскови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Не чакайте специален повод, за да се насладите на нещо сладичко! Поглезете се с домашна торта още днес."

Необходими продукти

  • бишкоти - 1 пакет от малките (200 г)
  • компот от праскови - за потапяне
  • банани - 1 бр.
  • крем
  • прясно мляко - 600 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 2 пълни с.л.
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • масло - 50 г
  • праскови - от компота
  • индрише - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна тортичка с бишкоти, крем, банан и праскови.

Пригответе крема, като сипете 400 мл прясно мляко в тенджерка, добавете захар и загрявате на котлона.

В останалото прясно мляко добавете жълтък, царевично нишесте и с вилица се разбърква.

Сипете яйчената смес в горещото прясно мляко, намалете на 3 степен и бъркайте, докато сгъсти. Свалете и пресипете в нова купа, като добавете кубче масло да се разтопи от топлия крем.

Наредих тортичката в кутия. Сипете на дъното 3 малки черпачета крем да го покрие и редите ред бишкоти, като топите за секунди в сок от домашно компотче.

Върху бишкотите наредете тънки кръгчета банан, следва нов ред бишкоти, банан и заливате с останалия крем.Оставете да се охлади най-малко 6-8 часа.

Извадете тортата от хладилника, поръсете със смлени 3 бишкоти на трохи в чопър и украсете с резени праскови и пресни листа индрише за аромат и цвят!

Получи се лека и вкусна тортичка, чудесен десерт за всеки повод.

Бишкотена торта с компот от праскови може да сервирате и с топка сладолед.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: