Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени Торти»Лесна бишкотена торта с крем-пудинг

Лесна бишкотена торта с крем-пудинг

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
1556310
Лесна бишкотена торта с крем-пудинг
Снимка: Илияна Димова
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тази бишкотена торта просто ни приканва да я разрежем още сега"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 100 г Савоярди
  • краве масло - 30 г
  • захар - 8 с.л.
  • орехи - 2 - 3 с.л. смлени
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • прясно мляко - 2 ч.ч. за сваряване на пудинга
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • вода - 1/2 ч.ч. за пудинга
  • кафе - 1 ч.ч. разтворено, подсладено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази вкусна домашна торта ще ви е необходима кръгла форма с диаметър 16 см.

Най-напред трябва да приготвите пудинга. Сипете прясно мляко и захарта на котлона, щом заврат, изсипете при пудинга, предварително разтворен във вода. Разбъркайте енергично.

Щом се сгъсти, значи е сварен и готов. Свалете от огъня и прибавете маслото. Сипете няколко лъжици от пудинга във формата.

Отгоре наредете половината от бишкотите, които предварително сте потопили в кафето. Отгоре отново сипете пудинг, после бишкоти. Трябва да завършите с пудинг.

Лесната бишкотена торта приберете в хладилник. Щом стегне, с помощта на горещ нож извадете от формата.

Поръсете лесната бишкотена торта с крем-пудинг с ванилова захар и орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: