Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавят се олиото, млякото и разтопеното и охладено масло.
Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията. Добавя се към яйцата и накрая 150 г от смлените орехи.
Сместа се изсипва във форма с размер 26 см, постлана с хартия за печене.
Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 20-25 минути.
Изважда се от формата и се оставя да изстине върху скара.
След като блатът хубаво е изстинал се разрязва хоризонтално на две части.
Всяка част се изрязва с ринг 23 сантиметра. Изрязаните части се натрошават на трохи и се смесват с останалите 50 г орехи, които се използват за паниране борда на тортата.
Заквасената сметана се смесва с крема сиренето, пудрата захар и прахообразния крем Парадайз. Всичко се разбива с миксер до пухкав крем.
В поднос се поставя единият блат. Върху него се разпределя половината крем и част от нарязаните ягоди. Поставят се вторият блат и останалият крем.
Отстрани ореховата торта се панира с трохите с орехите. Тортата се украсява с ягоди.
Да ви е сладко!
Моята лека орехова торта е готова.