Орехова торта с кафе

JuliyaJuliya
Новак
109322k
Орехова торта с кафе
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ореховата торта с кафе е много вкусна и ароматна. Чудесен десерт за всеки повод, а също и без причина."

Необходими продукти

  • брашно - 120 г
  • краве масло - 120 г меко
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 60 г млени
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • За крема
  • кафе - 50 мл силно
  • захар - 120 г
  • маскарпоне - 350 г
  • черен шоколад - 70 г
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехова торта с повод или без - изборът е ваш.

Разбийте мекото масло със захарта и ваниловата захар, прибавете едно по едно яйцата.

Добавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте.

Сипете млените орехи и разбъркайте.

Прехвърлете тестото във форма за печене, заравнете и печете в предварително загрята фурна на 170 °C за около 30 минути.

Охладете блата, увийте го във фолио и сложете в хладилника за 6-8 часа.

Загрейте кафето и шоколада в микровълновата, докато шоколадът се стопи, разбъркайте и оставете да се охлади.

Разбъркайте маскарпонето със захарта, прибавете кафето с шоколада към маскарпонето и разбийте за кратко.

Разрежете блата на две или три части, покрийте всеки блат с крема и намажете отстрани.

Ореховата торта с кафе е много вкусна и ароматна.

Украсете торта с орехи и приберете в хладилника за няколко часа.

Вижте още идеи за сладкиши с орехи и празнични ореховки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: