Начин на приготвяне
Орехова торта с повод или без - изборът е ваш.
Разбийте мекото масло със захарта и ваниловата захар, прибавете едно по едно яйцата.
Добавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте.
Сипете млените орехи и разбъркайте.
Прехвърлете тестото във форма за печене, заравнете и печете в предварително загрята фурна на 170 °C за около 30 минути.
Охладете блата, увийте го във фолио и сложете в хладилника за 6-8 часа.
Загрейте кафето и шоколада в микровълновата, докато шоколадът се стопи, разбъркайте и оставете да се охлади.
Разбъркайте маскарпонето със захарта, прибавете кафето с шоколада към маскарпонето и разбийте за кратко.
Разрежете блата на две или три части, покрийте всеки блат с крема и намажете отстрани.
Ореховата торта с кафе е много вкусна и ароматна.
Украсете торта с орехи и приберете в хладилника за няколко часа.
Вижте още идеи за сладкиши с орехи и празнични ореховки.