Начин на приготвяне
Бием жълтъците със захарта, от която сме отделили две супени лъжици, до сгъстяване. В друг съд на съвсем слаб огън бием белтъците с отделената захар на гъст сняг. Смесваме орехите с брашното и галетата.
Съединяваме леко снега от белтъците с жълтъците, след което внимателно прибавяме брашното и сухарите. Разбъркваме внимателно и изсипваме в предварително намазнена форма. Печем блат за торта в силна фурна до готовност.
Междувременно приготвяме шоколадовата глазура. Натрошаваме шоколада, прибавяме водата и пудрата захар и слагаме съда във фурната, за да се разтопят съставките.
Изваждаме, изчакваме леко да се охлади и прибавяме белтъка за лъскавина и 1 ч.л. гореща вода.
Охладената орехова торта се поставя върху решетка и се залива с шоколадовата глазура. Поднасяме готовата Орехова торта с шоколад охладена и нарязана на парчета.