Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта Гараш с бял шоколад и сметана

Торта Гараш с бял шоколад и сметана

Торта Гараш с бял шоколад и сметана
Снимка: Мина Димитрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тази торта ще се превърне в звездата на празника"

Необходими продукти

  • за ореховите платки
  • орехи - 330 грама (смлени)
  • белтъци - 8 броя
  • захар - 240 грама
  • сол - 1 щ.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • бял шоколад - 300 грама
  • масло - 100 грама
  • за глазура
  • бял шоколад - 200 грама
  • френски макарони - цветни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете белтъците с щипка сол в суха купа и ги разбийте до сгъстяване и удвояване на обема. След това започнете да добавяте на части захарта и разбивайте с миксер до лъскав и твърд крем.

Сипете в него смлените орехи и леко разбъркайте с лъжица. Разпределете сместа по равно в три купички.

На три листа хартия за печене очертайте кръгове с диаметър на формата, в която ще правите тортата.

Разпределете смесите върху всеки от листовете и оформете блатовете. Изпечете ги поотделно в загрята на 180 градуса фурна за около 6-8 минути. Охладете и ги отлепете от хартията.

Сипете сметаната в тенджерка на котлона. Щом загрее добавете в нея белия шоколад и разбърквайте до хубав ганаш. Накрая прибавете маслото и охладете крема.

В подходяща форма за торта сложете един блат и го намажете с белия крем. Следва втори блат и крем, редувайте до изчепрвне на продуктите.

Приберете шоколадовата торта в хладилника, за да стегне.

Пригответе глазурата като разтопите на водна баня шоколада с олиото. Леко го охладете и залейте тортата. Украсете я по избор - в случая е с цветни френски макарони.

Тортата Гараш с бял шоколад и сметана е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: