Начин на приготвяне
Първо отделете белтъците от жълтъците.
Сипете белтъците в суха купа, добавете пудрата захар и разбийте до твърд сняг. Прибавете орехите с предварително пресятото брашно и разбитите жълтъците.
Бъркайте много внимателно, за да запазите пухкавата консистенция на сместа. Разделете на 4 равни части.
Сложете хартия за печене във форма за торта и сипете една част от сместа. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност - около 12 минути или до получаване на лек златист загар.
Охладете блата и внимателно махнете хартия за печене. Процедирайте така с всички блатове.
За крема за тортата разтопете шоколада на водна баня. Охладете леко.
Разбийте маскарпонето със захарта, добавете разтопения шоколад и разбъркайте.
Сложете в подходяща чиния първия блат, намажете с крем и сложете следващия блат. Редувайте така, като завършите с блат и измажете тортата с много тънък слой крем.
Охладете шоколадовата торта в хладилник за няколко часа.
Разтопете на водна баня шоколада с маслото. Измажете тортата отстрани и отгоре, а по ръбовете я поръсете с цветния кокос.
Тортата Гараш с крем от маскарпоне и шоколад е готова.