Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта Гараш с крем от маскарпоне и шоколад

Торта Гараш с крем от маскарпоне и шоколад

Торта Гараш с крем от маскарпоне и шоколад
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Нежна и много вкусна торта Гараш с крем от маскарпоне и много шоколад"

Необходими продукти

  • за блатовете
  • пудра захар - 100 грама
  • белтъци - 8 броя
  • орехи - 300 г смлени
  • брашно - 20 грама
  • за крема
  • млечен шоколад - 200 грама
  • маскарпоне - 300 грама
  • захар - 100 грама
  • за глазура
  • масло - 40 грама
  • шоколад - 150 грама
  • кокос - оцветен в зелено (захар или смлян шамфъстък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отделете белтъците от жълтъците.

Сипете белтъците в суха купа, добавете пудрата захар и разбийте до твърд сняг. Прибавете орехите с предварително пресятото брашно и разбитите жълтъците.

Бъркайте много внимателно, за да запазите пухкавата консистенция на сместа. Разделете на 4 равни части.

Сложете хартия за печене във форма за торта и сипете една част от сместа. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност - около 12 минути или до получаване на лек златист загар.

Охладете блата и внимателно махнете хартия за печене. Процедирайте така с всички блатове.

За крема за тортата разтопете шоколада на водна баня. Охладете леко.

Разбийте маскарпонето със захарта, добавете разтопения шоколад и разбъркайте.

Сложете в подходяща чиния първия блат, намажете с крем и сложете следващия блат. Редувайте така, като завършите с блат и измажете тортата с много тънък слой крем.

Охладете шоколадовата торта в хладилник за няколко часа.

Разтопете на водна баня шоколада с маслото. Измажете тортата отстрани и отгоре, а по ръбовете я поръсете с цветния кокос.

Тортата Гараш с крем от маскарпоне и шоколад е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: