Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Чудна торта Гараш с много крем

Чудна торта Гараш с много крем

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Такава трябва да бъде перфектната торта - много шоколад и приготвена в домашни условия"

Необходими продукти

  • за блатовете
  • орехи - 300 грама
  • захар - 250 грама
  • брашно - 40 грама
  • белтъци - 10 броя
  • какао - 1 с.л.
  • за крема
  • жълтъци - 5 броя
  • вода - 100 мл
  • какао - 1 с.л.
  • шоколад - 50 грама
  • масло - 250 грама
  • пудра захар - 5 с.л.
  • коняк - 1 ч.л.
  • за ганаша
  • течна сметана - 200 мл
  • натурален шоколад - 200 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе блатовете. Разбийте белтъците и захарта до получаване на пяна. Сипете какаото, орехите и брашното, с помощта на шпатула хомогенизирайте. От тази смес излизат 4 блата за торта.

Сложете хартия за печене в тава с диаметър 26 см. Сипете част от сместа и я разпределете хубаво, изпечете в загрята на 170 градуса фурна.

Така изпечете всички блатове, като внимавайте да не ги загорите - за всеки са необходими по около 10 минути.

Сипете водата в касерола и сложете на котлона. Когато кипне, добавете начупения шоколад и какаото. Свалете получената хомогенна смес от огъня и налейте коняка, охладете леко.

Разбийте омекналото масло със захарта. Добавете жълтъците - един по един и накрая сипете от шоколадовата смес. Накрая разбийте с миксер до хомогенност.

Охладете добре блатовете и едва тогава махнете от хартия.

Намажете единия блат с част от крема. Сложете отгоре втория блат, отново крем и редувайте до изчерпване на продуктите. Накрая завършете с крема, като намажете хубаво навсякъде.

Приберете шоколадовата торта в хладилника за няколко часа.

За ганаша загрейте сметаната и разтворете в нея шоколада. Охладете и щом се сгъсти леко, залейте тортата. По желание украсете с ядки, кокосови стърготини или каквото обичате.

Чудната торта Гараш с много крем е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: