Начин на приготвяне
Първо пригответе блатовете. Разбийте белтъците и захарта до получаване на пяна. Сипете какаото, орехите и брашното, с помощта на шпатула хомогенизирайте. От тази смес излизат 4 блата за торта.
Сложете хартия за печене в тава с диаметър 26 см. Сипете част от сместа и я разпределете хубаво, изпечете в загрята на 170 градуса фурна.
Така изпечете всички блатове, като внимавайте да не ги загорите - за всеки са необходими по около 10 минути.
Сипете водата в касерола и сложете на котлона. Когато кипне, добавете начупения шоколад и какаото. Свалете получената хомогенна смес от огъня и налейте коняка, охладете леко.
Разбийте омекналото масло със захарта. Добавете жълтъците - един по един и накрая сипете от шоколадовата смес. Накрая разбийте с миксер до хомогенност.
Охладете добре блатовете и едва тогава махнете от хартия.
Намажете единия блат с част от крема. Сложете отгоре втория блат, отново крем и редувайте до изчерпване на продуктите. Накрая завършете с крема, като намажете хубаво навсякъде.
Приберете шоколадовата торта в хладилника за няколко часа.
За ганаша загрейте сметаната и разтворете в нея шоколада. Охладете и щом се сгъсти леко, залейте тортата. По желание украсете с ядки, кокосови стърготини или каквото обичате.
Чудната торта Гараш с много крем е готова.