Начин на приготвяне
Пригответе блата за тортата. За целта разбийте яйцата със захарта (за поне 5 минути). Добавете към тях предварително пресятото брашно с какаото и бакпулвера. Разбийте до хомогенност.
Пригответе ринг с диаметър 24 см, сложете хартия за печене и я намазнете леко. Сипете вътре сместа и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Междувременно пригответе сиропа. Сипете водата и захарта в касерола и варете до сгъстяване, като накрая сипете и малко ром за аромат.
За крема разбийте сметаната и добавете към нея пудрата захар и какаото.
Нарежете охладения блат на 3.
Напоете със сироп едната платка и намажете с малко смокиново сладко. Поръсете с орехи и сипете половината крем.
Сложете отгоре втората платка, напоете я със сироп и намажете със сладкото. Поръсете с орехи и сипете останалия крем.
Поставете последната платка, която само се напоява със захарния сироп.
За ганаша сипете всички продукти в тенджерка, загрейте и бъркайте до хомогенност. Отделете малка част, а с останалата залейте шоколадовата торта.
Сипете отделения ганаш в пош и направете линии отгоре.
Домашната торта Сахер с много крем е чудна.