Начин на приготвяне
Пригответе ваниловия крем. За целта загрейте на умерен огън двата вида захар и млякото. Разбийте отделно яйцето с жълтъка и брашното и ги добавете на тънка струйка към загрятото мляко. Бъркайте крема до сгъстяване - около 5-6 минути.
Смесете чаша вода, меда и две малки чашки мляко. Пригответе си правоъгълна форма за кекс. Топвайте бисквитите в медената вода и започнете да ги редите на дъното на формата.
Върху реда бисквити сложете 3-4 лъжици сладко от боровинки, а отгоре излейте половината крем. Отново наредете ред напоени бисквити, след това сладко и накрая останалия крем.
Наредете последните бисквити и оставете тортата да изстине за няколко часа. След това я приберете в хладилник за още няколко часа.
Разбийте сметаната на пухкав крем.
Обърнете внимателно бисквитената торта върху поднос и я намажете добре със сметаната.
Неустоимата бисквитена торта с много крем е готова. Тя е много лесна за приготвяне, а ако желаете, можете да я направите в голяма форма и да удвоите количеството на продуктите.
В този случай дори може да не я обръщате, а направо да я намажете отгоре със сметаната.
Може да замените сметаната със заквасена сметана, която много би подхождала на боровинковото сладко.