Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците и захарта. Добавете 100 мл от млякото и брашното. Бъркайте до получаване на еднородна смес. Останалото мляко загрейте до точка на кипене.
Сипете в него яйчената смес, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона на най-ниска степен и бъркайте до хубаво сгъстяване на крема.
Прибавете маслото и махнете от огъня. Покрийте със стреч фолио съда и оставете да се охлади.
Щом кремът изстине, пригответе заливката. Загрейте внимателно сметаната на водна баня, начупете вътре шоколада и бъркайте до разтопяване. Махнете от котлона и също охладете.
Използвайте форма за торта или малка продълговата форма. Наредете ред бисквити, които са топнати в мляко. Върху тях се нанася крем, след още един ред бисквити.
Залейте бисквитената торта с получения шоколадовия крем и нека престои в хладилник за 1 нощ.
Бисквитената торта Сърце е готова.