Начин на приготвяне
Първо загрейте млякото заедно със захарта. Разбийте нишестето с малко от студеното мляко и сипете в сгорешеното мляко. Разбърквайте до сгъстяване на млечния крем.
Махнете го от огъня и добавете с постоянно разбъркване маслото и течния шоколад.
В тавата, в която ще приготвяте тортата, сипете 2-3 лъжици от крема. Топвайте бисквити в компотения сок и слагайте върху крема. Покрийте бисквитите с крем и наредете резени банани, между които разпръсвате от сушените боровинки.
Намажете отново с крем, следва втори ред бисквити и процедирайте така докато нареди 4 реда бисквити. Завършете бисквитената тортичка с крема и отгоре я поръсете с кафявите бисквити, които сте натрошили на ситно.
Оставете тортата да стегне в хладилник, след което я нарежете на квадрати - 6 бр. големи.
Обелете и нарежете на тънко кивито. С формичка звезда изрежете фигурки и наредете върху всеки квадрат торта.
Поръсете с кокосови стърготини и захарни звездички за още по-хубав ефект.
Ефектната бисквитена торта с плодове е готова.