Лека бисквитена торта

Лека бисквитена торта
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
21/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"От детството още знаем кой е най-вкусният десерт за всеки ден - лека бисквитена тортичка"

Необходими Продукти

  • сок от компот - череши /за сиропиране на бисквитите/
  • бисквити - 300 г житен дар
  • крем
  • краве масло - 1 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 г
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • шоколадови пръчици - 1 с.л. за поръсване
  • захар - 8 с.л.
  • заквасена сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбийте нишестето, жълтъците и захарта. Добавете млякото и разбъркайте добре.

Сложете на котлона, щом заври, намалете градуси и бъркайте до сгъстяване. Щом кремът е готов, свалете от котлона, добавете маслото и сипете в купа. Покрийте с фолио.

Щом изстине, сипете заквасената сметана, лимонова кора и разбъркайте.

Сипете в тава 3 с.л. крем, подредете ред сиропирани бисквити, после пак крем. Така направете 4 реда, за да сглобите лесната бисквитена торта. Завършете с крем.

Приберете любимата торта в хладилник да стегне за три часа.

Нарежете, поръсете шоколадови пръчици и поднесете леката бисквитена торта.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: