Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Лека и сочна бисквитена торта с ябълки

Лека и сочна бисквитена торта с ябълки

ЕлицаЕлица
Новак
4361
Лека и сочна бисквитена торта с ябълки
Снимка: Елица
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Точно за няколко часа изчезна цялата бисквитена торта с ябълки"

Необходими продукти

  • ябълки - 4 броя
  • бисквити - бисквити Закуска с какао (2 пакета)
  • заквасена сметана - 2 кофички
  • прясно мляко - за топене на бисквитите
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1.5 ч.ч. смлени
  • шоколад - за поръсване
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема за тортата.

Добавете пудрата захар към заквасената сметана.

Настържете ябълките и добавете към тях канелата и почти всички орехи.

Подгответе си тава с падащо дъно. Напоете бисквити и наредете един ред. Отгоре намажете с крема, след това сложете от настърганите ябълки. Процедирайте така до изчерпване на количествата.

Последния ред на бисквитената торта се състои само от крем. Украсете с настъргани орехи, бисквии и шоколад.

Сложете в хладилник да стегне за няколко часа.

Леката и сочна бискветна торта с ябълки е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: