Лека спаначена торта

Лека спаначена торта
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Леката спаначена торта е подходяща за всеки повод!"

Необходими продукти

  • блат
  • спанак - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче 10 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 500мл
  • ягоди - 500 г пресни
  • пудра захар - 4 с.л.
  • маскарпоне - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и ги разбийте с миксер заедно с ванилията и захарта. В друга купа пасирайте пресния спанак с олиото. Добавете ги при яйцата.

Разбивайте с миксера, докато малко по малко сипвате брашното с бакпулвера.

Пригответе си тава с падащо дъно, постлана с хартия. Сипете сместа за спаначената торта вътре и печете до готовност на 170 градуса.

През това време разбийте сметаната с 2 с.л. пудра захар и ванилията. В отделна купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и другата захар. Смесете всичко и разбъркайте с шпатула.

Нарежете блата на три и сглобете разкошната сметанова торта. Редувайте блат, крем и нарязани ягоди. Завършете с крем и украсете по желание.

Леката спаначена торта е подходяща за всеки повод!

Източник: Lussi´s World Of Artcraft

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: