Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с домашни блатове и млечен крем

Торта с домашни блатове и млечен крем

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Торта с домашни блатове и млечен крем
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • блатове
  • брашно - 3 ч.ч. пресято
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • какао - 1.5 с.л.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • крем
  • краве масло - 70 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте захарта с яйцата, добавете млякото със содата и разбъркайте. Добавете ванилията и пресятото брашно.

Разделете сместа в три купички, в едната сложете какаото и разбъркайте.

Печете трите блата за вашата торта с тава с хартия за печене, намазнена, на 180 градуса до готовност. Оставете да изстинат.

Пригответе яйчения крем, сипвайки захарта и млякото в метален съд на умерен котлон. Разбийте яйцата, добавете малко брашно и мляко и разбъркайте.

Сипете сместа на тънка струя към млякото и бъркайте до сгъстяване. Свалете крема, сипете маслото и разбъркайте до усвояване.

Сглобете тортата с крем по следния начин. Редувайте жълт блат, крем, кафяв блат, крем, жълт блат крем. Намажете отстрани с крем и украсете със смлени орехови ядки.

Може да поръсите тортата с домашни блатове и млечен крем с настърган шоколад.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: