Начин на приготвяне
В купа разбийте захарта с яйцата, добавете млякото със содата и разбъркайте. Добавете ванилията и пресятото брашно.
Разделете сместа в три купички, в едната сложете какаото и разбъркайте.
Печете трите блата за вашата торта с тава с хартия за печене, намазнена, на 180 градуса до готовност. Оставете да изстинат.
Пригответе яйчения крем, сипвайки захарта и млякото в метален съд на умерен котлон. Разбийте яйцата, добавете малко брашно и мляко и разбъркайте.
Сипете сместа на тънка струя към млякото и бъркайте до сгъстяване. Свалете крема, сипете маслото и разбъркайте до усвояване.
Сглобете тортата с крем по следния начин. Редувайте жълт блат, крем, кафяв блат, крем, жълт блат крем. Намажете отстрани с крем и украсете със смлени орехови ядки.
Може да поръсите тортата с домашни блатове и млечен крем с настърган шоколад.