Начин на приготвяне
Разтопете 50 г черен шоколад и маслото.
В друга купа разбийте жълтъците със захарта.
Добавете сместа от шоколада с маслото и бадемите, разбъркайте.
На части добавете белтъците, разбърквайки внимателно с шпатула до получаване на еднородно тесто.
Изсипете тестото във формата с диаметър около 19 см, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 12 минути.
В купа сложете 180 г шоколад, 100 г сметана и маршмелоу, поставете на водна баня.
Бъркайте с шпатула до получаването на хомогенна смес.
В друга купа разбийте останалата сметана и я добавете към изстиналата смес, разбърквайки внимателно с шпатула.
Изсипете получената маса върху блата и заравнете.
Приберете в хладилника за няколко часа.
Шоколадовата торта е нежна, въздушна и много вкусна.
Шоколадовата торта с бадемови блатове е готова.