Начин на приготвяне
Карамелизирайте захарта с лъжица вода. Сипете 600 мл от прясното мляко и оставете да кипне.
Разбийте яйцата с останалите 200 мл мляко и брашното. На тънка струйка ги сипете към карамеленото мляко и сварете до сгъстяване на сместа.
Накрая добавете маслото и пюрето от тиква. Разбъркайте и охладете крема. Накрая добавете сметаната и разбийте хубаво.
В поднос сложете единия блат. Намажете го с крема и покрийте с втория блат. Намажете с още крем и завършете с третия блат.
Всеки блат сипирайте с подсладено мляко.
Намажете готовата карамелена торта с разбитата сметана. Украсете по ваш избор.
Тортата с готови блатове и прясно мляко е готова.