Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците с пудра захар на пяна. Важно е разбиването да продължи поне 30 минути. След това постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.
Последно се добавят белтъците, разбити на сняг. Разбъква се внимателно с дървена лъжица.
Пандишпановата смес се прехвърля в предварително намазнена тава, която е посипана с малко галета. Пече се в загрята на 200 градуса фурна първите 5-6 минути, след което температурата се намалява до 180 градуса и се пече до готовност.
Пандишпанът се оставя да изстине напълно, преди да бъде нарязан в желаните форми и залят с горещо прясно мляко, подсладено със захар и по желание ароматизирано с ванилия.
Изключителен десерт!