Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпан с прясно мляко

Пандишпан с прясно мляко

ИренаИрена
Новак
91
Пандишпан с прясно мляко
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Изключителен десерт е този пандишпан, ще се влюбите още след първата хапка"

Необходими продукти

  • яйца - 10 бр.
  • пудра захар - 300 г
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 2 - 3 пак
  • захар - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците с пудра захар на пяна. Важно е разбиването да продължи поне 30 минути. След това постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.

Последно се добавят белтъците, разбити на сняг. Разбъква се внимателно с дървена лъжица.

Пандишпановата смес се прехвърля в предварително намазнена тава, която е посипана с малко галета. Пече се в загрята на 200 градуса фурна първите 5-6 минути, след което температурата се намалява до 180 градуса и се пече до готовност.

Пандишпанът се оставя да изстине напълно, преди да бъде нарязан в желаните форми и залят с горещо прясно мляко, подсладено със захар и по желание ароматизирано с ванилия.

Изключителен десерт!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: