Edin.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Сиропиран тиквеник с прясно мляко

Сиропиран тиквеник с прясно мляко

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
166
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Занесете и на съседите от този сиропиран тиквеник, със сигурност ще се зарадват, а и много ще го харесат"

Необходими продукти

  • кори за баница - 500 грама
  • прясно мляко - 300 мл
  • тиква - 500 грама
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • орехи - 150 грама
  • масло - 200 грама
  • яйца - 1 брой
  • ванилия - 3 броя (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса (без вентилатор).

Измийте и настържете тиквата. Маслото разтопете, а 100 мл от него запазете за намазване на корите.

Задушете настърганата тиква в останалото масло. Добавете към нея ванилията, натрошените орехи и чаша захар. Свалете от огъня и оставете настрана да се охлади.

Междувременно пригответе заливката. Разбийте яйцето с прясното мляко и останалата захар.

Разстелете една кора за баница и я поръсете с част от разтопеното масло. Сложете от плънката и завийте кора. Процедирайте по същия начин до изчерпване на корите.

Наредете ги в кръг в намазнена тава за печене. Отгоре залейте тиквеника с млечната заливка.

Печете до готовност.

Сиропираният тиквеник с прясно мляко е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: