Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса (без вентилатор).
Измийте и настържете тиквата. Маслото разтопете, а 100 мл от него запазете за намазване на корите.
Задушете настърганата тиква в останалото масло. Добавете към нея ванилията, натрошените орехи и чаша захар. Свалете от огъня и оставете настрана да се охлади.
Междувременно пригответе заливката. Разбийте яйцето с прясното мляко и останалата захар.
Разстелете една кора за баница и я поръсете с част от разтопеното масло. Сложете от плънката и завийте кора. Процедирайте по същия начин до изчерпване на корите.
Наредете ги в кръг в намазнена тава за печене. Отгоре залейте тиквеника с млечната заливка.
Печете до готовност.
Сиропираният тиквеник с прясно мляко е много вкусен.