Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Панирано прясно мляко

Панирано прясно мляко

Панирано прясно мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ако не сте опитвали панирано прясно мляко - сега е моментът"

Необходими продукти

  • кондензирано мляко - 200 мл
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 65 г царевично, фино
  • канела - 1 пръчка
  • лимон - за настъргване
  • за панировката
  • брашно
  • яйца - 2 бр.
  • за овалване
  • захар - 25 г
  • канела - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл от прясното мляко се разтваря царевичното брашно - бърка се хубаво с метална бъркалка, за да няма бучки в сместа.

Останалото прясно мляко се слага в тенджера на слаб огън заедно с кондензираното мляко, кората от лимон и канелата. След като заври, се прецежда и се смесва с разтвореното царевично брашно. Сместа се връща на котлона до сгъстяване.

Готовата смес се разстила в стъклен съд и се изчаква да изстине.

Обърнете съда, така че сместа да се отлепи, като си помагате с шпатула. След това се разрязва на дебели ленти.

В чинийка се разбива яйцето, а в друга се слага малко брашно. Стегнатите млечни ленти се овалват, първо, в брашно, а след това и в яйце.

Панираното прясно мляко се пържи в загрято олио до златисто.

По желание панираното мляко след това се овалва в захар и канела.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: