Начин на приготвяне
Сложете в тенджера водата, олиото и солта да заври на котлона. Махнете и добавете брашното.
Разбъркайте с дървена лъжица до еднородна лепкава смес. Добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Шприцовайте розички в тава, застлана с хартия за печене на разстояние.
Изпечете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Готовите еклери оставете да изстинат във фурната на леко, отворена вратичка.
Направете крема, като разтопите захарта в прясното мляко (400 мл, останалото заделете), но без да завира.
В купа разбийте яйцата, останалото прясно мляко (100 мл) и брашното, като внимавате да няма бучки.
На тънка струйка го сложете в тенджерата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври. Махнете, сложете ванилията и оставете да изстине.
Готовите еклери разрежете през средата и напълнете с крема. Сервирайте в подходяща чиния вашите еклери.
Класическите еклери от едно време са готови.